Casa Pardet

Casa Pardet és el renom de la casa pairal de la família Torres.
Aquesta era una família de pagesos que es dedicava exclusivament al conreu de la vinya, des dels temps en què Josep Torres Boncompte va arrivar de França amb les varietats típiques d'allà (Petit Manseng i Malbec). Fruit d'aquestes varietats introduïdes, se'n feia vi pel consum propi i els excedents es venien als veïns del poble. D'aquí ve doncs, l'aventura que van emprendre el seu fill, Josep Torres Cucurull i el seu nét Josep Torres Vilamajó.
Casa Pardet elabora uns vins de qualitat i els comercialitza directament al seu públic.

Els coneixements enològics i el reciclatge d'aquests, pel que fa a Agricultura Ecològica, permeten oferir una família de productes que esperem siguin del seu agrat.

Josep Torres i Vilamajó       


El vi de cultiu ecològic és un tipus de producte, el qual està produït i elaborat amb l’objectiu d’obtenir un aliment de màxima qualitat, a la vegada essent respectuós amb el medi ambient, sense utilitzar productes de síntesi com adobs químics, plaguicides o herbicides que puguin arrivar a malmetre la planta i el sòl.
Com es combaten les enfermetats o carències del cultiu?
Pel que fa a carències de substàncies que nutreixen la planta, s’utilitzen adobs de tipus orgànic (fems de boví, vaquí, aviram).

En el cas d’alguna enfermetat que pugui sofrir tant la vinya com el raïm, només s’utilitzen productes de contacte, (els sistèmics i els penetrants) els quals queden exempts de la normativa del C.C.P.A.E.

Pel que fa als productes de contacte, només s’utilitza sofre flor, coure i Bacilus Thuringiensis. Amb aquests tres productes es controlen la majoria de les enfermetats existents a les nostres finques.


Qui controla que realment sigui així?
Existeix un organisme públic, que depén del departament d’agricultura, ramaderia i pesca, de la Generalitat de Catalunya. Estem parlant del C.C.P.A.E. ( Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) encarregat de realitzar el control i la certificació dels productes obtinguts Ecològicament.

Ens trobareu a: Casa Pardet - Carrer Bonaire, 19 - 25340 Verdú (Urgell)